Veelgestelde vragen

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen, de eerste weken ziet het resultaat er donkerder uit, hou er rekening mee dat 30 à 40% van deze kleur nog vermindert.


Hoe lang blijft Permanente Make Up?

Semi-permanent maar niet definitief!

Gemiddeld houdt PMU 3 tot 4 jaar.  Veel hangt af van de intensiteit van de kleur, de hoeveelheid zon die de huid te verduren krijgt, de snelheid van de celvernieuwing, de diepte van het pigment en de mate waarin het pigment opgenomen wordt door het organisme. UV-straling, het afweersysteem en celvernieuwing kunnen het pigment elimineren en de kleur doen vervagen.

Wij raden aan om vb bij de wenkbrauwen een sunblock te gebruiken als u in de zon komt, om uw kleur langer te kunnen behouden.

Dmv een jaarlijkse tot 2-jaarlijkse opfrisbeurt kunt u ervoor zorgen dat de kleur van uw PMU er ten allen tijde levendig en stralend blijft uitzien.


Is PMU veilig?

Er wordt uitsluitend met professioneel materiaal en veilige goedgekeurde kleurpigmenten gewerkt, bovendien wordt bij elke behandeling steeds een nieuwe steriele naald gebruikt.


Doet het pijn?

PMU is niet volledig gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als extreem pijnlijk ervaren.  Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur en verzachtende crème kunnen onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.


Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt natuurlijk de meeste tijd in beslag. Je krijgt een intake-gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen & de behandeling wordt uitgevoerd.

📸 breng gerust foto’s mee van resultaten die u mooi vindt

Dan volgt de behandeling. De eerste behandeling duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur. De tweede behandeling (indien nodig) ongeveer 30-45 minuten.

Reken gemiddeld voor het plaatsen van:

 • Eyeliner onder: 30 min
 • Eyeliner boven: 40 min
 • Eyeliner onder & boven: 1u
 • Wenkbrauwen: 1u30
 • Lippen: 1u30-2u


Kan ik de volgende dag weer gewoon werken?

Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die je ondergaan hebt.

 • Wenkbrauwen
  De huid ziet hooguit wat rood. De wenkbrauwen zijn wel donkerder dan je wenst! De wenkbrauwen zullen tot watercontact er nog vrij donker uitzien. Na watercontact beginnen deze te vervellen waardoor er precies vlekjes, ongelijkheden of pigmentverlies kunnen ontstaan. Dit is allemaal zeer normaal, dus geen reden voor paniek of ongerustheid. Mooi resultaat is te verkrijgen na 3 à 4 weken maar perfect resultaat pas na de bijwerking.
 • Eyeliner
  Het kan zijn dat de huid rond de ogen vocht vasthoudt en dik wordt. Je kan de huid koelen om de zwelling zo snel mogelijk te laten afnemen. Dit kan je doen door een coolpad op de ogen te leggen. Meestal zijn de ogen lichtjes rood na een behandeling en valt de zwelling best wel mee.
 • Lipliner
  De lippen kunnen iets gezwollen zijn en na 3 à 4 dagen, als de afstoot begint, kunnen ze er ook een beetje ‘rommelig’ uitzien. Na de behandeling moet zoveel mogelijk zalf aangebracht worden, wat eigenlijk nog een mooi effect heeft; het is net of je lipgloss hebt gebruikt!

Ik draag lenzen, kan ik deze na de behandeling terug meteen in doen?

Ja maar als je een bril hebt, voelt dit comfortabeler net na de behandeling. Het is geen probleem om je lenzen na een eyelinerbehandeling weer in te doen, hou er wel rekening mee dat dit licht kan prikken & de ogen wat vermoeider aanvoelen.


Kan met PMU ook een tijdelijke tattoo geplaatst worden?

Er bestaat niet zoiets als tijdelijke tatouages. PMU vervaagt onder meer doordat deze minder diep in de huid wordt geplaatst & andere pigmenten worden gebruikt in vergelijking met een tattoo maar totaal verdwijnen doen ze nooit, er blijft als het ware na verloop van tijd steeds een lichte kleur over.


Dien ik bepaalde voorzorgen te nemen?

Belangrijk is:

 • Dat u GEEN bloedverdunners, aspirine of antibiotica inneemt op het moment van de pigmentatie (paracetamol (dafalgan) mag wel)
 • Indien u erg snel blauwe plekken krijgt of zwelling, laat dit dan even weten
 • Drink 24u voor de behandeling geen groene thee, alcohol, koffie of andere cafeïne houdende dranken
 • Verder is het belangrijk om uitgeslapen en gezond de behandeling te ondergaan. Te weinig slaap of koorts/griep kan invloed hebben op de pigmentatie.

LIPPEN:

 • Bij het plaatsen van een lipcontour wordt aangeraden om een week op voorhand een voedende balsem op de lippen aan te brengen, dit vergemakkelijkt het pigmenteren.
 • Ontwikkelt u makkelijk koortsblaasjes, laat het mij weten, dan bezorg ik u alle info hieromtrent.

Voor wie is PMU niet geschikt?

 • U bent diabetespatiënt
  omdat diabetici een moeizame wondgenezing hebben, kunnen we helaas geen PMU aanbrengen. De kans is immers groot dat de schaafwondjes die gemaakt worden bij de plaatsing van PMU slecht zouden genezen.
  tussenruimte
 • U bent zwanger of geeft borstvoeding
  Omdat door hormonale veranderingen de huid wijzigingen ondergaat, wordt PMU meestal niet optimaal door de huid opgenomen.Tevens kan geen verzachtende crème gebruikt worden.
  tussenruimte
 • U hebt af en toe last van koortsblaasjes
  Indien u hier vaak last van hebt, is het beter om geen lipcontour aan te brengen. Indien maar heel af en toe eens een blaasje tevoorschijn durft te komen, dan volstaan enkele voorzorgsmaatregelen. Wij geven u hierover graag persoonlijk bijkomende informatie.
  tussenruimte
 • U neemt medicijnen of onderging recent chemotherapie?
  Afhankelijk van het soort medicijnen zal de plaatsing van PMU wel of niet kunnen doorgaan. Indien u onlangs chemotherapie onderging, dan raden wij u aan vooraf uw arts te raadplegen. Gewoonlijk moet 6 maanden gewacht worden vooraleer men PMU mag plaatsen.
  tussenruimte
 • U onderging recent botox of collageen-inspuitingen?
  Dan is dit belangrijk om te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Tevens moet een aantal maanden gerespecteerd worden vooraleer PMU kan geplaatst worden, vnl bij de wenkbrauwen en lippen.
  tussenruimte
 • U onderging onlangs een oogoperatie?
  Dan is de toestemming nodig van de behandelende arts.
  tussenruimte
 • U bent allergisch voor make-up en andere producten?
  Dan kan vooraf een test gedaan worden om te zien hoe uw huid hierop reageert. Meestal vormt de desbetreffende allergie echter geen probleem voor de pigmentatie.
Tips in je mailbox
witruimte
Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes, technieken & promo's
PS: beloofd, we zullen je niet spammen ;)
witruimte
We respecteren je privacy
Chat openen
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close